ONZE ONLINE PLATFORMEN

Wat is een platform?

Online leeromgevingen zijn softwarepakketten die op een server geinstalleerd worden. Deze software pakketten noemen we het platform.

Je toets de URL in op je webbrowser en in bijna alle gevallen beland je dan op de inlogpagina van de desbetreffende leeromgeving.

Wat je vervolgens ziet en welke mogelijkheden er zijn hangt af van het platform van de leeromgeving. Vergelijk het maar met de verschillen tussen bijvoorbeeld Windows en IOS van Apple.

Wij gebruiken verschillende open source platformen.

Open Source?

Met open source technologie wordt bedoeld dat de broncode (source) van de software voor iedereen toegankelijk is.

Daarnaast is de open source software gratis. Een ander belangrijk voordeel van open source software is dat er betere en snellere toegang is tot de nieuwste innovaties. Vanuit de hele wereld zijn er ontwikkelaars actief die aanvullende software schrijven om toe te passen op open source oplossingen. Nieuwe extensies, plugins en componenten die worden ontwikkeld, kunnen door iedere open source gebruiker worden overgenomen.

 

moodle-microsoft-dynamics-crm-integration

Het grootste en meest bekende open source platform ter wereld. De enorme community achter dit platform en de grote flexibiliteit van dit systeem is de reden dat we hier al meer dan 18 jaar onze naam aan verbinden.

 

CANVAS

Naast Moodle is Canvas ook een groot online platform. Ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Instructure.

 

download

Na Moodle wellicht het grootste open source platform. Zeer geschikt voor toepassing in het bedrijfsleven!

Skill Road is official suplier en partner van totara.

 

Scroll naar top