Gratis Windows Live en Hotmail accounts

Er worden problemen ervaren bij gebruikers van onze leeromgevingen als deze een wachtwoord-reset willen aanvragen als deze een gratis emailaccount hebben zoals: @hotmail.com, @live.com en @outlook.com.

De gebruiker krijgt dan geen email met een reset-link. Ook berichten en mededelingen met betrekking tot e-learningmodules uit leeromgevingen komen niet over.

Uit nader onderzoek blijkt dat MS dit sinds enkele maanden doet om kosten te besparen op de gratis emailaccounts die ze aanbieden. De instellingen zijn dermate hoog dat hierdoor erg veel mail wordt geblokkeerd. Resultaat is dat de gratis account geen uitgebreide spamfilter op de MS servers nodig zijn en dus MS op deze schaal veel geld bespaart.

Verwachting

We zijn bezig om onze mailservers aan te passen zodat de mailservers van MS de mail niet meer blokkeren. We verwachten hier met enkele maanden een oplossing voor te hebben gevonden

Oplossing 1:

Check je spambox of andere reclame-box in je mail, het kan zijn dat daar de link staat.

Oplossing 2:

Nergens een resetlink te vinden? maak dan een ticket aan. We sturen je dan persoonlijk een nieuwe…..of we bellen je even op als het mailen niet werkt šŸ™‚

Advies

Aangezien we op dit moment geen oplossing kunnen bieden omdat de oorzaak bij MS ligt is het advies een ander emailadres te gebruiken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top