Moodle op een Skill Road server

Elke Moodle leeromgeving wordt bij Skill Road op een eigen plek, op een dedicated server geïnstalleerd.

Wat is het besturingssysteem van Moodle?

Al onze Moodle omgevingen worden geïnstalleerd op een server met Linux-variant als besturingssysteem. Om specifiek te zijn: Ubuntu. Hier vindt u meer informatie over Ubuntu Linux: https://ubuntu.com/

De broncode van Moodle

De broncode van Moodle is Open Source en gratis! Iedereen kan en mag deze software downloaden en gebruiken naar wens. Dit is gelijk de reden waarom we bij Skill Road erg blij worden van de Moodle software……maar NIET omdat deze gratis is!

Het open karakter van de software en de vele gebruikers maken dat fouten of kwetsbaarheden erg snel worden ontdekt en aangepast.

Moodle geïnstalleerd op een Ubuntu server

Een van onze specialisaties is het hosten van Moodle omgevingen. Dit doen we al meer dan 20 jaar!

Het installeren en werkend houden van een leerplatform zoals Moodle is een onderdeel van het hosten. Om de systemen zo veilig mogelijk te houden wordt er 24/7 gemonitord of de servers goed presteren, veilig zijn voor datalekken of internetcriminelen.

Backups

Onze servers zijn veilig, erg veilig! Toch kan het zijn dat om welke reden dan ook er iets fout gaat. Gelukkig gebeurt dit zelden. Het kan ook gebeuren dat er per ongeluk iets verwijdert wordt.

Hiervoor maken we backup’s. Dit vinden we zo leuk dat we echt een enorme hoeveelheid backup’s hebben. Deze staan natuurlijk veilig opgeslagen zodat uw gegevens beschermd zijn. De backup’s worden op verschillende locaties bewaard. Alle backup’s zijn gecodeerd (encrypted) zodat ze een extra beveiliging bij zich dragen.

De frequentie van het maken van backup’s varieert. Dit is afhankelijk van de regelgeving en/of de wensen van de klant. Wilt u graag elk half uur een backup gemaakt hebben van uw omgeving? Geen probleem.

Waar staan de servers en wie beheerd deze?

Onze servers staan in verschillende datacentra in Nederland, Sweden, Duitsland en een enkele in de USA. Afhankelijk van de locatie waar een leeromgeving wordt toegepast wordt er gekozen voor een bepaald datacentrum. Website’s en online leerplatformen die in Europa worden gebruikt, worden bij de datacentra in Nederland en Duitsland ondergebracht. Dit gebeurt onder streng toezicht van de Europese wetgeving.

We hebben een zeer nauwe samenwerking met een betrouwbare en gecertificeerde partij die de servers onder hun hoede hebben. Hun taak is om de servers veilig te houden en dan doen ze heel goed. Deze partij kan niet bij de gegevens van onze klanten! Dat doen we zelf. Uit veiligheidsoverwegingen vermelden we de naam van de partij niet online.

Scroll naar boven