Brainstormen over een leerplatform?

De eerste aanloop naar een eigen online leerplatform levert meestal meer vragen op dan antwoorden. De keuzestress van welk platform het gaat worden en of u er goed aan doet om in zee te gaan met een bepaalde instantie of bedrijf kan soms hoog oplopen.

Skill Road wil u hiermee helpen. We hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het inrichten en hosten van onder andere het open-source platform Moodle.

Ons voorstel is dat we bij u komen en antwoord proberen te geven op al uw vragen. Met elkaar kunnen we verschillende onderwerpen doornemen zoals het beheer, de inrichting en het design. Ook het lesmateriaal is vermoedelijk een onderwerp van gesprek, waar moet dit vandaan komen en hoe stop je dit in een leeromgeving? Vragen waar wij al veel ervaring mee hebben.

Wat we ook graag bespreken is de introductie van een leerplatform bij uw personeel. Het is belangrijk om uw personeel hierin te betrekken om de meest eenvoudige reden: Zij maken het onderwijs, niet de leeromgeving!

We hebben talloze voorbeelden hoe u uw onderwijs vorm zou kunnen geven als u ondersteuning heeft van een leerplatform. Hoe ziet het eruit voor een student of docent. Hoe kan een docent zijn materiaal toevoegen of toetsen maken? We laten u dit graag live zien!

We kunnen het natuurlijk ook over de prijs hebben, geen probleem. Dit geeft u alleen maar meer inzicht!

Brainstormen

We willen graag een klankbord vormen waar u uw ideeën of vraagstuk kunt voorleggen. Zeker als het gaat om het didactische aspect van het gebruik van een leerplatform in het onderwijs. Hoe is het geheel in combinatie met een examenplan te combineren? U heeft hier zelf ideeën over, wij ook. Wellicht vinden we samen een nieuwe toepassing, wie zal het zeggen!

Laten we het gesprek een moderne naam geven; Brainstormen.

Geïnteresseerd in een brainstorm sessie?

Het kan soms hard waaien, stormen zelfs van goede ideeën. We zouden daarom met een beperkt aantal personen inhoudelijk de diepte in gaan. Laten we zeggen maximaal 5. Een docent dient hierbij uiteraard aanwezig te zijn.

Alvorens we nog enkele tips meegeven wil Skill Road u uitnodigen om het contactformulier in te vullen als u een afspraak wilt maken!


Tips voor het kiezen van een leerplatform

 • Kies voor een platform waarbij u eigenaar bent en blijft van alle content die u heeft gemaakt of toegevoegd.
 • Maak het systeem in het begin niet al te groot. Begin met 1 afdeling of opleiding. School breed een leerplatform inrichten is een enorme opgave, zeker als het een school betreft met honderden of zelf duizenden leerlingen. De keuze om een immens leerplatform op te zetten zal NOOIT door een LMS ontwikkelaar gemaakt worden als deze kwaliteit, maatwerk of duurzaamheid wil bieden aan zijn klant. Meestal is het resultaat dan een (heel duur) gedrocht van een systeem waar weinig gebruikers met plezier gebruik van maken.
 • Probeer niet alles online te doen. Uiteraard biedt een platform zoals Moodle enorm veel mogelijkheden, zoveel zelf dat we durven te beweren dat; Wat u bedenkt, kan gerealiseerd worden met Moodle! Een opdracht of sommetje gewoon uitwerken op papier is vaak een goede oefening!
 • Maak het systeem zo simpel mogelijk, maar niet simpeler! (Albert Einstein)
 • Meerdere platformen opzetten voor verschillende opleidingen is een aan te raden optie en zeker niet duurder!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Scroll naar boven