Autobedrijf Benerink met eigen leerplatform, een klasse op zich!

Het autobedrijf Benerink uit Oldenzaal volgt de trends en ontwikkelingen in de markt op de voet. Al het personeel wordt regelmatig en vakkundig door FOM getraind maar ook opgeleid. Hierdoor blijft het personeel “up-to-date”. Benerink is gespecialiseerd in de volgende merken: Audi, BMW, Mini en Porsche.

Trainen en opleiden, wat is het verschil?
Tussen trainen en opleiden zit een wezenlijk verschil. Zo is een training opgezet met een heel ander einddoel als een opleiding. Vaak is een training van korte duur en wordt de nadruk gelegd op het informeren en demonstreren. De doelstelling is vaak dat een deelnemer een bepaalde werkzaamheid kan uitvoeren zoals dit is voorgeschreven door de fabrikant. Het einddoel is specifiek gericht op een onderwerp of handeling.

Opleiden heeft een langdurig karakter. In tegenstelling tot een training zijn de einddoelen vaak breder en meer van generieke aard. Breed toepasbaar bij verschillende merken en modellen voertuigen. Een voorbeeld zou kunnen zijn: een diagnose-training over het gebruik van een Hella systeemtester. In een opleiding zal de nadruk meer liggen op de werking en eigenschappen van een motormanagement systeem.

Opleidingsvraagstuk in plaats van losse trainingen
Directeur Matthijs Zuithof en werkplaatschef Rob Benerink zijn enthousiaste autoliefhebbers met een enorme hoeveelheid kennis en know-how. Omdat ze in hun dagelijkse werkzaamheden de snelle ontwikkeling in de techniek nauwlettend in de gaten kunnen houden, weten ze maar al te goed dat de vooruitgang en verandering in de mobiliteitsbranche vraagt om “een leven lang leren”.

In samenwerking met FOM heeft autobedrijf Benerink een antwoord gevonden voor hun opleidingsvraagstuk. FOM heeft een gestructureerde opleiding ontwikkeld, specifiek voor het personeel van Benerink. Een combinatie van trainingen en generiek technisch onderwijs aan technici maar ook de service adviseurs, sales medewerkers enz. Regelmatig is Leander Engelbertink (eigenaar van FOM) dan ook bij Benerink te vinden als het weer tijd is voor een “educational journey” door het land van electrische auto’s, ADAS systemen of autonoom rijden. U ziet het op TV of YouTube, bij Benerink staat het in de werkplaats!

B-Educated

Ondersteuning van het geheel werd gezocht in een eigen online leerplatform. Het leerplatform heet B-Educated. (klik hier om het eens te bekijken). Skill Road heeft een leerplatform ontwikkeld wat in de huisstijl van het bedrijf past.

Iedereen bij Benerink heeft een account, kan zijn eigen modules bekijken waar en wanneer ze willen. FOM ontwikkeld de lessen, de e-learning, toetsen en al het andere wat er nog meer bij komt kijken in B-Educated.

Ook staan de certificaten van de NEN9140 training die de technici van Benerink gevolgd hebben in het leerplatform.

Trots

We zijn bij Skill Road eigenlijk en ook stiekem “umeunig trots dat wie’je dat mog’n doen!”

Scroll naar boven