BPV geborgd in een leerplatform en deel van het eindexamen?

De begeleiding van de student is voor docenten vaak een intensieve klus. Het beoordelen of vastleggen van de voortgang door docent(e), stagebegeleider (ster) of leermeester (?) kan in veel gevallen sterk vereenvoudigd worden. Skill Road heeft de expertise en ervaring in huis om u hiermee te ontlasten!

Het leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel in een beroepsopleiding. De student gaat op stage (BOL) of werkt bij een leerbedrijf (BBL). De praktijkervaring die een student opdoet tijdens deze periodes noemen we ook wel beroepspraktijkvorming (afgekort als BPV).

Is er een mogelijkheid om de BPV traject makkelijker te volgen, te beoordelen of in te richten?
Bij Skill Road hebben we hier ervaring mee en er ook een antwoord op: Ja, dat kan!

Voorbeeld situatie:

In de praktijk zal de docent(e) de student informeren en voorzien van de benodigde documentatie. In veel gevallen wordt de bijbehorende documentatie gedeeld via kanalen zoals dropbox, google-drive of iets anders.

De opdrachten worden net als de andere documentatie uitgedeeld en belanden in mailboxen van studenten of moeten op school afgedrukt worden zodat de student deze mee kan nemen naar het stageadres of leerbedrijf. De student kan deze opdrachten maken en laten beoordelen en vervolgens weer mee terugnemen naar school voor verdere beoordeling door de mentor of stagebegeleider. Het bewaren van deze opdrachten kan op veel manieren geschieden. Wederom in de mailbox, op een stapel op het bureau of in de schooltas van de student.

Afijn, u krijgt een beeld of heeft het net zoals onze medewerkers in de praktijk ervaren.

Een online leerplatform biedt verlichting!
Een omgeving waar alle documenten en informatie over stage en bpv te vinden is kan een enorme verbetering zijn in het gehele proces. De opdrachten en beoordelingen worden online bijgehouden. Het leerbedrijf kan de beoordeling of opmerking kwijt op dezelfde plek.

Voor student, docent(e), leerbedrijf en ouders is een overzicht beschikbaar om voortgang en prestaties van de student te monitoren.

Stage / BPV opdracht gebruiken als deel van het eindexamen?

Wanneer een student werkzaamheden uitvoert, vastlegt en hierop beoordeeld kan worden bij het leerbedrijf of op school door meerdere beoordelaars, kan dit een deel zijn van het eindexamen. Deze gehele procedure wordt door het leerplatform gefaciliteerd. De beoordelingen maar ook de zelfreflectie van de student worden vastgelegd in het systeem.

Examenplan, kwalificatiedossier en hoe zit dat met het borgen ervan?

Er is veel ruimte in de wetgeving en kwalificatiedossiers om het examen als onderwijsinstelling vorm te geven. Het is dus zaak dat u in het examenplan hier de richtlijnen van benoemd en de voorwaarden voor borging en uitvoering beschrijft.

Benieuwd hoe u dit zou kunnen toepassen in uw onderwijs of heeft u hulp hierbij nodig?
We hebben hier veel ervaring mee! en we helpen u graag met tips of advies. Als u het onderstaande contact formulier invult komen we graag bij u om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Koffie met een koekje is alles wat we ervoor vragen!


    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Scroll naar boven