Moodle thema’s introductie

Hoe een Moodle platform eruit ziet wordt bepaald door het thema. Bij de installatie van een “verse” Moodle omgeving is het standaard thema actief. Vanaf versie 4.0 is deze UI (user interface) in grote mate sterk verbetert.

De gesloten landingspagina
Na het invoeren van de url zal de landingspagina in de browser verschijnen. Hoe de landingspagina van een Moodle platform voor het open publiek eruit ziet ligt aan de instellingen. Het voorbeeld hieronder laat een landingspagina zien waarbij elke bezoeker zijn inloggegevens dient te gebruiken om verdere informatie te krijgen. Vrij kaal maar doeltreffend.

Een open landingspagina
Een open landingspagina laat veel meer mogelijkheden toe voordat een bezoeker moet inloggen. De landingspagina kan dan ook dienst doen als reclametool, informatiebron of als website. Een bezoeker kan (gecontroleerd) informatie bekijken en erop klikken. De inhoud van een cursusmodule wordt alleen getoond als de bezoeker inlogt en uiteraard ook een account heeft met de juiste bevoegdheden.

Een goed voorbeeld hiervan is in het filmpje hieronder te zien. Dit is een schermopname gemaakt van het leerplatform van FOM.

Uw eigen online leerplatform thema

Bij Skill Road kunnen we elke leeromgeving op maat en naar wens ontwerpen. Benieuwd hoe we uw online leerplatform vorm zouden geven? Stuur ons een berichtje dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Scroll naar boven